Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Facebook цензурує кампанію проти насильства проти християнок

    Facebook раптово припинив кампанію проти насильства британського відділення папської асоціації «Допомога Церкві в потребі». Гігант соціальних мереж на 90 відсотків заблокував публікацію його реклами та повністю припинив використання Instagram та месенджера WhatsApp.

    Кампанія адресована ООН та уряду Великобританії. Йдеться про активізацію зусиль з боротьби з сексуальним насильством щодо християнок у мусульманських країнах. Британський осередок асоціації «Допомога Церкві в потребі» розпочав кампанію на Facebook у листопаді 2021 року, опублікувавши петицію та звіт «Почуй її плач». У документі детально описані широко поширені та широко ігноровані акти сексуального насильства з боку ісламських екстремістів у Нігерії, Мозамбіку, Іраку, Сирії, Єгипті та Пакистані, повідомляє Vatican News.

    Обмеження Facebook усунули можливість впливу на громадськість шляхом публікації постів, а просування петиції з цього приводу було практично заблоковано. Протягом тижня після публікації Facebook повідомив організацію про негайне скорочення кількості публікацій. Чому? Через нібито скарги користувачів. Таким чином, Facebook повідомляє, що «люди приховують рекламу та повідомляють про неї, оскільки вважають її образливою, оманливою, сексуально невідповідною, насильницькою, чутливою чи іншим чином», – йдеться в повідомленні.

    Невіл Кірке-Сміт, національний директор «Допомоги Церкві в потребі» не приховує свого обурення.

    «Ми боїмося, що наша кампанія допомоги постраждалим жінкам була піддана цензурі в такий драконівський спосіб. (Facebook – прим. ред.) стверджуючи, що він заборонив нашу рекламу через порушення правил, водночас відмовився уточнювати, які інструкції були порушені і як. Таким чином, Facebook став суддею, присяжними і катом», – йдеться у повідомленні організації.

    На сьогодні ці обмеження не знято, і Facebook постійно відмовлявся надати конкретне обґрунтування того, як реклама порушувала правила публікації.

    Це не перший випадок, коли Facebook стає найбільшим цензором Інтернету. У 2020 році він поставив перешкоду для популяризації кампанії #SavetheChildren, що є частиною руху за припинення торгівлі дітьми в сексуальних цілях. Водночас на початку 2021 року Facebook вибачився за обмеження функціонування сайту вивчення Біблії Biblehub.com, пояснивши, що його вміст було неправильно позначено як «низька якість».

    Найсвіжіше

    Популярне