Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ показали першого «розіп’ятого» африканського священника, якого «врятували вєжлівіє люді» з РПЦ

    У Московському патріархаті показали перші конкретні обличчя священників, яких «врятувала РПЦ від розколу». Історії «зізнань» таких священників наштовхують на думку, що вони писались по лекалах російських пропагандистів і їхнього знаменитого сюжету про розп’ятого хлопчика в трусиках військовими ЗСУ на Сході України. В ролі ображеного і скривдженого служителя у РПЦ показали клірика на ім’я Амвросій.

    Фото із Амвросієм у своєму telegram-каналі опублікував єрей РПЦ Георгій Максімов.

    Священник Александрійської Церкви Амвросій Чавала у 2019 році нібито звертався до Александрійського Патріархату і висловлював «незгоду» з рішенням визнати ПЦУ. За словами священнослужителя РПЦ, в Александрійській Церкві не дослухались до голосу цього священника і Амвросія викликав до себе єпископ Арушський і Центрально-Танзанійський Агафонік (Ніколаїдіс). Останній зажадав підтримати рішення патріарха Феодора з визнання Православної Церкви України.

    За версію Моспатріархату, після публікації листа африканських кліриків Александрійської Церкви отця Амвросія викликав до себе єпископ Арушський і Центрально-Танзанійський Агафонік (Ніколаїдіс), який зажадав, щоб священник підписав папір на підтримку рішення патріарха Феодора. Після відмови священника це зробити архієрей удвічі урізав клірику зарплату.

    Вибачте за аналогію, але це схоже на «мальчіка в трусіках», якого ображали злі бандерівці й в цьому випадку навіть урізали зарплату. Для повноти драми і опису в емоційних тонах у РПЦ нагадали, що в серпні 2020 року пограбували храм отця Амвросія, зокрема, вкрали з вівтаря Чашу та Євангеліє. Знову ж таки за версією російських пропагандистів правлячий архієрей заявив, що злочин скоїв сам священник.

    «”Та ти напевно сам і вкрав! Хочеш перейти до росіян, от і сховав!” Понад те, вл. Агафонік благословив своєму помічнику подати заяву до поліції на о. Амвросія. Поліція його заарештувала, але потім відпустила, переконавшись у невинуватості», – написав священник РПЦ Георгій Максимов. Він оповідає про «бідного» отця Агафоніка, якого прийшли визволяти «вєжлівіє люді» з РПЦ.

    Схоже на те, що у Моспатріархії будуть продовжувати лити у вуха брехню саме під соусом «порятунку» бідних місцевих священників від «страшних» Александрійських владик. Там не бояться подавати це, як не більше не менше, а саме «порятунок всього африканського православ’я». Саме під виглядом «спасіння» у Крим також зайшли «вежлівіє люді», тобто російські окупанти без розпізнавальних знаків і захопили український півострів, для проведення фейкового референдуму.

    «А рішення Синоду історичне, і я сподіваюсь, що це стане порятунком для африканського Православ’я, вдихне у нього нове життя. Православні африканці заслуговують на краще», – підсумував єрей РПЦ Георгій Максимов.

    У РПЦ також заявили, що саме такі «гоніння» у вигляді «урізань зарплати» провокують окремих африканських служителів покидати Александрійський патріархат і приєднуватись до «суперканонічного» Московського православ’я. Цікаво, як скоро РПЦ перестане платити гроші таким отцям Амвросіям? Адже всім відомо, «як росіяни своїх не кидають». Самі ж богослови РПЦ (Кирило Говорун) називають 102 африканських клірики, які перейшли в РПЦ, або розхідним матеріалом, або у кращому випадку «декораціями».

    Автор: релігійний оглядач, магістр богослів’я Іван Петрущак.

    о. Амвросій / Фото: тг-канал Георгія Максімова

    Найсвіжіше

    Популярне