Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Для майже половини українців Різдво – улюблене новорічне свято

    49% українців назвали Різдво своїм улюбленим новорічним святом, 37% опитаних обрали улюбленим новорічним святом Новий рік, День Святого Миколая обрали 6%, Старий Новий рік – 4%. Жодне з цих новорічних свят не люблять 2%.

    Про свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 20-22 грудня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

    Зазначається, що протягом останніх десяти років щороку зменшується кількість шанувальників Нового року, а Різдва – збільшується.

    Так, святкування Нового року переважно улюблене для жителів сходу та півдня, молоді та чоловіків. Різдво значно частіше обирали на заході, люди середнього та старшого віку, жінки, віряни ПЦУ та греко-католики. Рівною мірою улюблені ці два свята для жителів центру та Києва.

    За даними дослідження, 4% опитаних відзначають Різдво 25 грудня, тоді як більшість опитаних (71%) – 7 січня. Водночас 18% українців святкують Різдво двічі (25 грудня та 7 січня) і їх кількість за рік дещо зросла. 6% не святкують Різдва взагалі.

    Чверть опитаних підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня, 58% респондентів проти такої ідеї, 15% опитаних все одно і 1% – важко відповісти.

    Найсвіжіше

    Популярне