Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    В РПЦ не заперечують проти відновлення барельєфу Сталіну в Єкатеринбурзі, проти якого виступили містяни

    Єкатеринбурзька єпархія Російської православної церкви підтримала відновлення барельєфу, присвяченого кривавому тирану Іосіфу Сталіну, на фронтоні Окружного будинку офіцерів в Єкатеринбурзі. При цьому, повернення барельєфу викликало невдоволення багатьох мешканців міста.

    Позицію церкви озвучив секретар єпархіальної ради і церковного суду вказаної єпархії ігумен Вєніамін (Райніков). За його словами, імена політичних діячів різних часів варто “присвоювати тим об’єктам, до створення яких вони доклали зусилля. Якщо злодії десь щось створювали, то увіковічнити їх пам’ять потрібно там, те вони творили, а не вчиняли злодіяння”, – цитує “Credo press” заяву клірика.

    На додачу, представник РПЦ закликав поважати звершення сталінських часів, і у контексті вказаного назвав справедливим розміщення барельєфу на фасаді будівлі, побудованої у стилі сталінського ампіру.

    Принагідно нагадаємо, в середині РПЦ досі немає єдиної позиції щодо персони тирана і диктатора Іосіфа Сталіна.

    Зокрема, шанований в Росії старєц, особистий духівник очільника РПЦ патріарха Кіріла (Гундяєв) схиархімандрит Ілій (Ноздрін) пов’язав епідемію коронавірусу з тим, що народ РФ продовжує шанувати лідерів комуністичного руху Лєніна та Сталіна.

    Найсвіжіше

    Популярне