Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ підтримав флешмоб «Батько наш Бандера» і назвав його внутрішнім покликом українців

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній підтримав флешмоб семінаристів ПЦУ із виконанням пісні «Батько наш Бандера». Він пояснив, що ця  патріотична пісня стала популярною, бо вона є внутрішнім покликом українців.

    «Наскільки мені відомо, це студенти, напевно, богословського факультету Чернівецького національного університету, земляки, які заспівали вперше, – сказав митрополит з усмішкою. – І воно, як бачимо, передалося – так, що і військо підхопило, що стало таким популярним – таким гімном для українців. Що ми будемо до кінця відстоювати свою, Богом дану українську землю. І це не нав’язано кимось. Це внутрішній поклик українців – відстоювати незалежність», – сказав митрополит Епіфаній в інтерв’ю «Радіо Свобода».

    «Бо це великий дар. Ми можемо зрозуміти, проаналізувавши, що відбувається в Криму, що відбувається на окупованих територіях Донбасу. Там є свобода, незалежність, права? Там немає цього. Невже ж ми хочемо, щоб це відбулося в усій Україні?» – додав він.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній привітав діток з днем святого Миколая. Також він розповів про перепони, які чинить Москва Києву.

    Раніше на Львівщині капелани ПЦУ виконали пісню «Батько наш Бандера – Україна мати». Пісня викликала обурення в РПЦвУ. Вони порівняли Степана Бандеру із вбивцею Вараввою.

    Найсвіжіше

    Популярне