Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники «УПЦ МП» обмінялася нагородами з окупантами в Криму

    15 грудня у тимчасово окупованому Криму, у «державній раді республіки Крим», ушосте відбулися «парламентські зустрічі» в рамках «регіонального етапу» російських XXX Міжнародних Різдвяних освітніх читань «До 350-річчя від дня народження Пєтра I: секулярний світ і релігійність», повідомляє «Релігія в Україні».

    Слід зазначити, що прийдешній 2022 рік президент держави-окупанта Владімір Путін оголосив роком святкування 350-річчя від дня народження російського імператора Пєтра I. Про це у своєму вітальному слові до учасників заходу нагадав «голова державної ради республіки Крим» Владімір Константінов, зазначивши, що під час «парламентських зустрічей» зазвичай обговорюються провідні актуальні проблеми збереження та примноження російської духовної спадщини, а також виховання кримської молоді в дусі російського патріотизму та громадянської свідомості. При цьому Константінов додав, що кримський «парламент» і надалі приділятиме особливу увагу спільній праці з Російською православною церквою, іншими конфесіями та громадськими організаціями у царині «підтримки патріотичного та духовного виховання молоді, збереження історичної пам’яті та моральних цінностей».

    Після своєї промови очільник кримської «державної ради» роздав «нагороди» за «великий особистий внесок у збереження духовно-моральних цінностей, зміцнення міжконфесійного миру та благодійну діяльність». Зокрема, окупаційні «нагороди» отримали:

    – митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар – «відзнака державної ради республіки Крим «За милосердя, благодійність і опікунську діяльність»;
    – єпископ Ялтинський Нестор, тимчасовий керівник Джанкойської і Роздольненської єпархії, і єпископ Бахчисарайський Калінік, вікарії Сімферопольської і Кримської єпархії, – «грамоти президії державної ради республіки Крим»;
    – секретар Сімферопольської і Кримської єпархії, лауреат «державної премії республіки Крим», настоятель Петропавлівського собору (Сімферополь) протоієрей Олександр Якушечкін та керівник відділу освіти Сімферопольської і Кримської єпархії Віталій Сухоребров – «почесне звання «Заслужений працівник освіти республіки Крим».

    У своєму вітальному слові, яке оголосив єпископ Ялтинський Нестор, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар висловив свою радість із приводу можливості вчергове звернутися до представників «державної влади республіки Крим» і подякував їм за «тверду позицію, спрямовану на розширення церковно-державної співпраці.

    «Ми вдячні за розуміння необхідності співпраці у царині духовно-моральної просвіти, за діяльну участь в організації та проведенні спільних заходів. Бажаю всім вам успіхів у ваших високих, відповідальних і вкрай потрібних для республіки справах, а також допомоги Божої у всьому», – зазначив правлячий архієрей Сімферопольської і Кримської єпархії «УПЦ МП».

    За благословенням митрополита Лазаря, єпископ Бахчисарайський Калінік вручив ювілейну медаль РПЦ «На спомин про 100-річчя відновлення патріаршества», якою патріарх Московський і всієї Русі Кіріл нагородив «голову державної ради республіки Крим» Владіміра Константінова.

    Ювілейну медаль Сімферопольської і Кримської єпархії на честь 800-річчя князя Алєксандра Нєвского отримали:

    Юхим Фікс, «перший заступник голови державної ради республіки Крим»;
    Олена Романовська, «заступник голови ради міністрів республіки Крим»;
    Ірина Рулла, «депутат державної ради республіки Крим», «директор ЗОШ №13 імені святого князя Олександра Невського»;
    Олена Тітянечко, «директор Таврійської школи-гімназії №20 імені святителя Луки Кримського».

    Учасники читань звернулися до уряду, міністерства просвіти та міністерства науки і вищої освіти держави-окупанта з низкою прохань і рекомендацій, у тому числі закликавши «продовжити духовне та військово-патріотичне виховання молоді на традиційних цінностях російського народу, прикладах військової звитяги, збереження історичної пам’яті народів Росії».

    Найсвіжіше

    Популярне