П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єдина переможниця радіодиктанту 36 років викладає у сільській школі українську

    Сільська учителька з Волині Галина Шура, яка стала єдиною учасницею Радіодиктанту національної єдності 2021, хто не припустився жодної помилки, не сподівалася, що стане пережможницею.

    Про це вона розповіла в інтерв’ю «Главкому», передає Детектор.media.

    «Просто так надсилала, для упевненості. Адже не вперше надсилаю диктанти. Не сподівалася, що стану переможницею. Вперше я написала радіодиктант у 2017 році. Тоді за нього я отримала диплом за бездоганне написання і дві книжки в подарунок (у 2017 р. з майже 29 тис. учасників ніхто не написав роботу без жодної помилки. Національне радіо відзначило 322 переможців, які допустили лише одну помилку. Серед них тоді була і Галина Шура – «Главком»). Писала я диктант і наступного року, але не надсилала. Ще один раз писали разом із дітьми у класі і надсилали, але нагороди не було», – зазначила вона.

    Галина Шура мешкає у селі Комарове, що на Волині. Жінка працює вчителькою у школі 36-ий рік.

    «Викладаю у 8 класі українську мову і літературу, оскільки я український філолог. Також у 5 і 9 класах викладаю зарубіжну літературу. Ще факультативно викладаю християнську етику у 5, 7 і 8 класах. Працюю у школі 36-й рік», – сказала вона.

    За словами Галини Шури, вона писала диктант у школі.

    «Після написання якийсь час посиділа, подумала, повиправляла, бо не всі розділові знаки зразу поставила і відправила, – каже вчителька. – Насправді текст складний. Якщо написати і одразу здати, то важко. А як посидиш, подумаєш, то нормально. Може години чотири сиділа над ним, бо в інтернеті шукала інформацію про стиль Андруховича. От коли стиль подивилася, тоді зрозуміла, що не все тут так просто».

    Із перемогою її привітав директор школи, учителі, філологи її громади, надсилають повідомлення на Viber. «Телефонував Дмитро Хоркін (член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, генеральний продюсер UA: Українське радіо) і казав, щоби я чекала на нагороду. Яку саме не сказав», – додала вона.

    9 грудня Суспільне опублікувало повний перелік переможців 21-го Радіодиктанту національної єдності.

    Всього на перевірку до «Українського радіо» надійшло 14 573 листи з текстом диктанту. З них 1 824 — у паперовому вигляді та 12 749 — на електронну пошту.

    21-ий Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбувся 9 листопада 2021 року, у День української писемності та мови. Текст радіодиктанту «Слідом за пам’яттю» написав і прочитав в ефірі Суспільного письменник Юрій Андрухович.

    Найсвіжіше

    Популярне