Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Суспільство починає розуміти чому саме Україна стала жертвою дезінформації – експертка

    Дезінформація процвітає там, де є розкол, тому зміцнення демократії та інституцій – найефективніший спосіб боротьби з дезінформацією. Україна вже має позитивний досвід перемог у боротьбі з дезінформацією.

    Про це заявила старша менеджерка з досліджень та програм протидії дезінформації Національного демократичного інституту в Україні Тамта Отіашвілі під час виступу на Kyiv Stratcom Forum, першому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій в Україні, передає Укрінформ.

    «Правосуддя, справедливість, свобода слова, вільні вибори – основоположні речі демократичного суспільства. На основі наших останніх досліджень українці визнають існування проблеми дезінформації більше, ніж раніше. І починають розуміти, чому саме Україна стала жертвою таких атак», – сказала експертка.

    Тамта Отіашвілі додала, що український уряд приділяє велику увагу проблемі протидії дезінформації, і створення державного Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки це підтверджує.

    «Зусилля України зі створення Центру стратегічних комунікацій – органу влади, який повинен безпосередньо протидіяти дезінформації, – зайвий раз показує, що уряд України приділяє велику увагу цій проблемі. Створення такого Центру – це крок вперед, який не просто виносить проблему дезінформації на порядок денний, але й робить його пріоритетним», – підкреслила Отіашвілі.

    За її словами, Україна вже має значні перемоги у боротьбі на інформаційному фронті – зокрема, завдяки створенню таких державних органів.

    Отіашвілі додала, що громадянське суспільство має вже великий досвід у протидії дезінформації, тому така співпраця державних органів та неурядових організацій є дуже важливою.

    Нагадаємо, на сайті РПЦвУ дезінформували про назву УПЦ/ПЦУ. Також СБУ викрила 15 000 ботів, що займались поширенням дезінформації про «Кримську платформу».

    Найсвіжіше

    Популярне