Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій: Росіяни критикують мене особисто, але це мене не хвилює

    Під час зустрічі з журналістами 6 грудня Вселенський патріарх Варфоломій розповів про нападки РПЦ та РПЦвУ особисто на нього. Особливо після візитів до України та США. Патріарх, по-християнськи пробачив ці їхні поступки.

    «Наші російські брати критикують мене (особисто – ред.), звинувачуючи у тому, що я маю папські претензії. Я прощаю їх і не зупиняюсь на цьому. Мене (особисто – ред.), чесно кажучи, не хвилює, що скажуть митрополит Волоколамський Іларіон, митрополит Антоній у Борисполі та інші. Нехай кажуть, що хочуть», – сказав патріарх Варфоломій 6 грудня під час зустрічі із журналістами.

    Він додав, що його непокоїть, коли ставлять під сумнів права Константинопольського Престолу, які отримали їх від Вселенських Соборів.

    «Нас непокоїть, коли ставлять під сумнів права та привілеї Константинопольського патріарха, Константинопольського Престолу. Оскільки вони були дані нам Вселенськими Соборами, ми не взяли їх самі», – наголосив патріарх Варфоломій і додав, що ставити це під сумнів є проявом невдячності чи неосвіченості.

    За словами Вселенського патріарха, його візити до України та США були дуже успішними та дуже благословенними і це не сподобалось росіянам.

    «Наші російські брати не хотіли, щоб ці візити були успішними», – зазначив патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій розповів, що «розкол» спричинила РПЦ, а у світовому православ’ї його немає.

    Читайте повну промову патріарха Варфоломія на «Духовному Фронту України».

    Найсвіжіше

    Популярне