Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Сьогодні свято Введення в храм Пресвятої Богородиці

    Сьогоднішнє велике свято висвітлює важливу подію, коли маленька Діва Марія, майбутня Божа Матір, переступила поріг Єрусалимського храму, назавжди присвятивши себе Господу.

    Про цю історичну подію дізнаємося зі Священного Передання, повідомляє пресслужба Православної Церкви України.

    Коли Пресвята Діва достатньо підросла, Її батьки виконали обітницю і привели Її в Єрусалимський храм. Зустріти їх вийшов первосвященник Захарія. Як тільки маленьку Марію поставили на першу сходинку, зміцнювана силою Божою, Вона швидко зійшла наверх. Там первосвященник зустрів і благословив Її, а потім ввів Пресвяту Діву у святеє святих – в особливе священне місце, куди ніхто з людей не мав права входити, окрім самого первосвященника і то лише раз на рік. Святий Дух сповістив Захарії, що Марія – обрана, і Їй призначено Богом стати Матір’ю Сина Божого, Який спасе рід людський від загибелі і відкриє всім можливість входу в Царство Небесне.

    Далі Передання сповіщає, що праведні Іоаким і Анна, виконавши обітницю, повернулися додому, а Діва Марія залишилася у храмі зростати в любові до Бога і готувати Себе до того, щоби стати Матір’ю Живого Бога.

    Подія входження Приснодіви Марії до храму багато віків шанується Святою Церквою як велике свято, яке у піснеспівах величається як провіщення Божого благовоління і спасіння людей. Це свято також готує і наближає нас до величної події Різдва Христового. Вже під час богослужінь на свято Введення починають звучати і різдвяні піснеспіви: «Христос народжується – славте; Христос з небес – зустрічайте; Христос на землі – підносьтеся. Співайте Господу, вся земле, і радісно оспівуйте, люди, бо Він прославився». Пресвята Богородице, спаси нас!

    Найсвіжіше

    Популярне