Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Письменники та журналісти стануть амбасадорами для українських в’язнів Кремля

    Pen Ukraine та Центр прав людини ZMINA спільно з відомими українськими письменниками та журналістами починають програму авторів-амбасадорів на підтримку українських в’язнів Кремля #SolidarityWords.

    В рамках програми 13 авторів та авторок Pen Ukraine стануть публічними амбасадорами тринадцяти політв’язнів-журналістів. До програми долучилися Вікторія Амеліна, Мирослава Барчук, Ольга Герасим’юк, Лариса Денисенко, Ірена Карпа, Андрій Курков, Юрій Макаров, Мирослав Маринович, Віталій Портников, Ірина Славінська, Остап Сливинський, Мар’яна Савка та Ірина Цілик, повідомляє Детектор.media.

    Українські автори виступатимуть на підтримку журналістів-політв’язнів Османа Аріфмеметова, Марлена (Сулеймана) Асанова, Асана Ахтемова, Ремзі Бекірова, Олексія Бессарабова, Владислава Єсипенка, Тимура Ібрагімова, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієва, Амета Сулейманова, Руслана Сулейманова та Рустема Шейхалієва, а також Нарімана Джеляла, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу та журналіста у минулому.

    Усі вони перебувають у в’язницях або під домашнім арештом з політичних мотивів за сфабрикованими справами у Російській Федерації та в тимчасово окупованому Криму.

    Амбасадори закликатимуть звільнити політв’язнів та розповідатимуть про їхні справи у своїх публікаціях, інтерв’ю, а також під час публічних заходів в Україні та за кордоном.

    127 українських громадян нині перебувають у в’язницях чи під домашнім арештом у Росії та тимчасово окупованому Криму з політичних мотивів, з них 89 – кримські татари. Також щонайменше 300 українців є полоненими, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

    Найсвіжіше

    Популярне