Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Україна відзначає Всесвітній день інформації

    26 листопада в багатьох країнах світу, зокрема й в Україні, відзначається Всесвітній день інформації (World Information Day). Цей день заснований 1994 року з метою навчити суспільство безпечно користуватися інформацією, уміти працювати з інтернет- та медіаданими, фільтрувати неправдиву або неперевірену інформацію.

    Всесвітній день інформації започаткований з ініціативи Міжнародної академії інформатизації (МАІ) — консультанта в Економічній і Соціальній радах ООН та Світового інформалогічного парламенту (ВІП). 26 листопада обрано завдяки тому, що саме в цей день, 1992 року, відбувся перший Міжнародний форум інформатизації, повідомляє АрміяInform.

    Інформація завжди відігравала важливу роль у житті людства, а від середини XX століття через бурхливий розвиток науки й техніки та стрімкий соціальний прогрес роль інформації зросла неймовірно. Наразі світом «правлять» цифрове телемовлення, швидкісний інтернет, мобільний зв’язок. Україна не пасе задніх: одним із найважливіших напрямів удосконалення сучасного суспільства нашої країни є інформатизація, зокрема, розвиток інтернет-технологій у всіх галузях життєдіяльності.

    На тлі цього психологи та IT-фахівці говорять про те, що невміння користуватися інформаційними технологіями, невміння контролювати якість спожитої інформації тощо призводить до стресу, інших наслідків.

    Найсвіжіше

    Популярне