Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львові попрощалися з монахинею, яка загинула в ДТП

    У Катедральному храмі Римо-католицької Церкви 25 листопада попрощалися з монахинею Ольгою Дуплєцою. Вона була черницею Згромадження Сестер Францисканок Родини Марії. Монахиня загинула у жахливій аварії в центрі Львова.

    Смертельна ДТП сталася вранці 20 листопада на проспекті Свободи Львова, коли жінка йшла на ранкову месу. Водій маршрутки №138 збив 2 монахинь на пішохідному переході. Одна з них загинула, а інша – потрапила у лікарню з низкою травм.

    Очолив месу за загиблою митрополит і архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький у співслужінні зі єпископом-помічником Львівської Архідієцезії РКЦ Едвардом Кавою. Також до молитви долучилися священнослужителі Латинської Катедри, повідомляє “Духовна велич Львова”.

    Митрополит розповів, що все своє життя сестра Ольга служила Богові та своїм близьким.

    “Сьогодні на цій поминальній Літургії ми виражаємо вдячність за незліченне добро, яке робила сестра Ольга. Проводжаючи її у вічне життя, згадуємо її лагідну посмішку, з якою вона дивилася на нас, з любов’ю і вдячністю”, – зазначив Мокшицький.

    За його словами, згадка про посмішку монахині втішає зараз усіх її близьких, а страждання, які довелося їй пережити, можна порівняти лише з дорогою Ісуса Христа.

    Попрощатися із загиблою монахинею, у Латинську Катедру прийшов міський голова Львова Андрій Садовий. Він поклав до труни черниці квіти.

    До молитви за загиблою долучилися монахині зі Згромадження Сестер Францисканок Родини Марії з-за кордону та України. Окрім цього, з черницею попрощалися монахині й монахи інших Згромаджень РКЦ, УГКЦ, ПЦУ та десятки небайдужих львів’ян.

    Найсвіжіше

    Популярне