Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У львівському Будинку воїна відкрили фотовиставку родин військовополонених та зниклих безвісти

    26 листопада у львівському Будинку воїна, що на вул. Короленка відкрили тематичну виставку світлин родин зниклих безвісти та військовополонених. Ініціатором заходу стали представники ГО «Всеукраїнський громадський рух матерів та родин учасників АТО «Берегиня». Ця виставка є «мандрівною» і вже «відвідала» чимало міст України та іноземних країн.

    Про це повідомляє видання «Духовна велич Львову».

    Керівниця ГО «Берегиня» Алла Макух розповіла про концепцію фотовиставки: «На світлинах ми можемо побачити фотографії родин: це мами, це діти, це родини, які тримають у руках портрети своїх рідних. Найбільш болюче це невідомість. Адже коли ти поховав свого сина, знаєш де його могила, можеш виплакати свій біль. Але коли ти не знаєш, де знаходиться твій син, твоя рідна душа, то дуже важко переживати це відчуття. По багатьох з хлопців, які представлені тут на світлинах є переконливі докази, що вони потрапили у полон. Хочу сказати, що, на жаль, зараз ми не можемо ні повертати хлопців з полону, ні шукати зниклих безвісти. Представники громадських організацій присутні на тій території, але їм не дозволяють шукати. Саме тому ми проводимо такі виставки в Україні та поза її межами, щоб привернути увагу громадськості до такої категорії громадян: військовополонених та зниклих безвісти».

    Фото: Духовна Велич Львову

    Вона також висловила обурена, що на 8 році війни досі не ухвалений Закон про статус полоненого.

    «Вже більше двох років не працює досконало комісія, щодо зниклих безвісти. Немає поки можливості створити спільний реєстр зниклих безвісти. Тому що немає фінансування. Хочу подякувати вам за те, що ви знайшли час, щоб підтримати цих матерів. Мами потребують підтримки держави, суспільства, щоб пережити весь цей біль і всю цю надію — на повернення, все ж таки, своїх дітей додому», – зазначила Алла Макух.

    Завітала на презентацію виставки заступниця міського голови з питань гуманітарної політики Галина Слічна і офіцерка ЗСУ Тетяна Науменко.

    Найсвіжіше

    Популярне