Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На окупованих територіях знайшли тіла двох кліриків РАПЦ

    У тимчасово окупованому м. Суходільську, що на Луганщині, знайдені мертвими два клірики Російської православної автономної церкви (РПАЦ) (не визнається Вселенським православ’ям). Загиблими виявилися настоятель храму РПАЦ на честь блаженної Ксенії Петербурзької єромонах Віктор (Марчук) та клірик цього храму єродиякон Олександр (Рожков).

    Їхні тіла виявили у житловому будинку на території біля храму вранці 11 листопада. Як стверджують окупанти, священнослужителі «загинули від задушення через затичку, що утворилася в димоході». Але в самій РАПЦ кажуть, що є неофіційна версія, яку не бажають озвучувати.

    «На території храму у невеликому приміщенні у двох різних кімнатах, проживали 52-річний настоятель та 36-річний диякон. Вранці матінка, не виявивши настоятеля у храмі, пішла до місця його проживання. На стуки та крики ніхто не реагував, тоді жінка звернулася до «правоохоронних органів», — повідомляє credo.press.

    Після прибуття на місце події представники окупантів виявили, що «настоятель лежав у ліжку у своїй кімнаті, молодий чоловік у коридорі на підлозі, ймовірно, намагався врятуватися, але не розрахував сили і знепритомнів. Обидва без ознак життя. Найвірогіднішою причиною трагедії стало порушення експлуатації опалювальної печі на твердому паливі».

    Публікуючи цю інформацію, клірик Північно-Кавказького церковного округу РПАЦ протоєрей Роман Новаковський уточнює, що існує ще й «неофіційна» версія загибелі кліриків РПАЦ, але він її «озвучувати» не буде.

    У березні цього року помер настоятель монастиря РПАЦ у Суходільську єпископ Яків (Антонов), після чого монастир функціонував як парафіяльний храм. Окупанти визнають лише одну православну юрисдикцію — Московського патріархату, а всі інші намагається всіляким чином викорінити.

    Єромонах Віктор (Марчук) (у миру Віталій Васильович Марчук) народився 1969 р. у м. Краснодон (тоді Сорокін) Луганської області України в сім’ї гірника. Після закінчення школи вступив до Луганського машинобудівного коледжу, служив у совєтській армії. Працював на заводі «Юність» та в будівельній компанії, був одружений, має трьох дітей. 11 липня 2016 року прийняв чернецтво і того ж року був висвячений у сан єромонаха у храмі РПАЦ у селі Радка Ростовської області.

    Єродиякон Олександр (Рожков) (у миру Олександр Юхимович Рожков) народився 6 травня 1985 р. у м. Кіровоград, того ж року сім’я переїхала до м. Горлівки Донецької області. Після закінчення школи навчався в університеті, проте не закінчив його, оселившись у монастирі РПАЦ у м. Суходільську, який тоді очолював єпископ Геронтій (Ринденко). Висвячений на сан диякона у 2005 році митрополитом Суздальським та Володимирським Валентином (+ 2012 р.).

    Найсвіжіше

    Популярне