Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Херсонські родини військових, які загинули на сході України, отримали відзнаки ПЦУ

    У Херсоні 21 листопада родинам загиблих військових та волонтерам вручили відзнаки від Православної Церкви України.

    Медаль “За жертовність і любов до України” – це відзнаки ПЦУ. Одну з них отримала Світлана, мати загиблого Максима Жекова. Про сина, як тільки починає говорити, плаче. Максим загинув 26 серпня 2014 року під час артилерійського обстрілу російськими бойовиками. Напередодні у хлопця був день народження. Йому виповнилося 29 років, повідомляє “Суспільне.Херсон”.

    Світлина: Суспільне. Херсон

    Відзнаку загиблого Олега Чихуна отримали його діти – Ростислав і Софійка. Мобілізували Олега одразу після народження доньки. Коли батька загинув старшому було 2 з половиною, а молодшій півроку, розказує мати Олега Ольга Чихун.

    “Він отримав чисельні осколкові поранення. Три дні у Києві в госпіталі його рятували, Але він помер, не стало батька у моїх внуків”, – розповіла Ольга.

    Ще й досі важко говорити про сина у минулому часі, каже Маргарита Ісаєва. Її син Андрій Байбуз загинув в грудні 2016. Перед смертю, розказує жінка, син встиг зателефонувати і поговорити.

    “Я чула телефоном, як він відстрілювався. Я йому кажу сину, ти залишився один, а він мені, добре, що ти мене так розумієш, мамо. Він сказав, що у нього залишилося п’ять патронів і дві гранати. Я чула ці п’ять вистрілів, які він зробив”, – розповіла мати Андрія.

    Всього цього дня медаль “За жертовність і любов до України” отримали 11 родин військових, які загинули на сході України.

    Найсвіжіше

    Популярне