П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Несвобода віросповідання: У Читі затримали кришнаїтів, які танцювали просто неба, за нібито порушення антиковідних заходів

    Російська поліція затримала групу кришнаїтів, які виконували піснеспіви і танці просто неба у місті Чита 7 листопада цього року. Віруючих обвинувачують у невиконанні правил поведінки під час пандемії, пише “Чита.ру”.

    “Частина кришнаїтів прибули з Іркутська. Їх затримали за порушення порядку проведення публічного заходу. Вони порушили правила поведінки під час надзвичайної ситуації чи загрози її виникнення, за цією статтею їм виписали протоколи”, – повідомляє джерело видання.

    Відомо, що ст. 20.6.1 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ, за якою були складені адмінпротоколи, передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 тисячі до 30 тисяч російських рублів.

    Поряд з цим, на відео, що було оприлюднено на youtube-каналі “Чита.ру”, видно, як менш ніж два десятки кришнаїтів зібрались просто неба, а під час пісень і танців більшість з них навіть дотримуються соціального дистанціювання.

    Пресслужба управління внутрішніх справ Забайкальського краю інцидент не коментує. А тому лишається не до кінця зрозумілим, чому богослужіння РПЦ, що проходять у закритих приміщеннях храмів, і де віряни здебільшого не дотримуються соціальної дистанції, не трактуються російськими силовиками як правопорушення, у той час, як допустимий, з точки зору запобігання коронавірусу, ритуал кришнаїтів вилився у складання адміністративних протоколів.

    Найсвіжіше

    Популярне