Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Два монастирі на Афоні підтримали ПЦУ: Український народ повинен мати свою Церкву

    Настоятелі двох монастирів Святої Гори Афон – Пантократора і Ксенофонта – підтримали автокефалію Православної Церкви України і заявили, що український народ повинен мати свою Церкву, незалежну від інших держав.

    Про це розповів священник Віктор Мартиненко, який перебував на Афоні у складі паломницької групи на початку листопада, передає Релігійна правда.

    «Ігумени – і Олексій, і Гавриїл – запевняли у своїх промовах у цілковитій підтримці і молитві за Україну, за Українську Церкву і наголошували на тому, що це природній стан речей, коли народ має свою Церкву. І те, що було до того, це було неправильно. Народ повинен мати свою Церкву, незалежну від інших держав», – переповів отець Віктор слова ігуменів.

    Крім того, 7 листопада митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко) очолив службу у Соборному храмі монастиря Ксенофонт, а отець Олексій і братія співслужили йому. Це ще раз засвідчило видиме євхаристійне єднання між Афоном і ПЦУ.

    Нагадаємо, афонський монах відповів на закиди єпископа РПЦвУ Віктора (Коцаби) в сторону Вселенського патріарха. Також ми писали про паломництво вірян Переяславсько-Вишневської єпархії ПЦУ на Афон.

    Найсвіжіше

    Популярне