Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Послання Вселенського патріарха з США: Залишайтеся твердими у православній вірі

    У день свого від’їзду зі Сполучених Штатів Америки до Константинополя Вселенський патріарх Варфоломій звернувся зі словами подяки та привітаннями до грецької діаспори, американського народу, лікарні «Маунт Синай» та лікарів, які проводили операцію, на чолі з доктором Джорджем Дагасом.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Вселенський патріарх, серед іншого, наголосив, що «під час нашого від’їзду зі Сполучених Штатів ми висловлюємо всім наше батьківське і патріархальне задоволення за цей візит до справді великої країни. Ми змогли познайомитися з новими обличчями, завести нових друзів, а також познайомитися з багатьма дорогими старими друзями. Ми прощаємося з усіма вами з серцем, сповненим емоцій та надії на майбутнє».

    Також патріарх Варфоломій висловив вдячність архієпископу Елпідофору, митрополитам Священного Синоду, а також єпископам-помічникам і всім вірним, яких відвідав.

    Він підкреслив, що «ми мали можливість зустрітися з великою кількістю вірних та екуменічних лідерів. Наше серце відкрите для всіх і сповнене любові та поваги до всіх. Ми вітаємо цю країну свободи, де поважають кожну людину, незалежно від її переконань. Ми палко молимося за те, щоб народ Сполучених Штатів насолоджувався духовним процвітанням, цінностями миру, любові, братерства та тріумфом свободи».

    Також патріарх сказав, що «коріння Американської Архієпархії сягають глибоко в історію та Традицію Матері-Церкви. Зберігайте ці традиції і залишайтеся твердими в Православній Вірі».

    Ми прощаємося з серцем, сповненим батьківської любові, і з тим самим закликом, який висловили чверть століття тому: «Любіть один одного» і додаємо: «Немає більшого дару, який ви можете дати нашому Господу Ісусу Христу. Немає більшого подарунка, який ви можете зробити своїм дітям. Немає більшого дару, ніж любов, яку ви можете подарувати один одному».

    Вселенський патріарх також подякував лікарні «Маунт Синай», лікарям та медсестринському персоналу за чудовий догляд та ефективне лікування, згадавши при цьому ім’я провідного лікаря доктора Джоржа Дагаса, який очолював операцію зі встановлення стента.

    Нагадаємо, 23 жовтня вселенський патріарх Варфоломій розпочав свій візит до США. Він зустрівся з обговорив із президентом США Джо Байденом тиск на ПЦУ і Вселенський патріархат збоку Російської Православної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне