П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій привітав екзарха Вселенського Патріарха в Україні з Днем тезоіменитства

    Вселенський патріарх Варфоломій привітав голову Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні, екзарха Вселенського патріарха, єпископа Команського Михаїла (Аніщенка) з Днем тезоіменитства.

    “Боголюбʼязний Єпископе Команський, у Святому Дусі улюблений брате та співслужителю нашої Мірності, кіріє Михаїл, благодать вашій Боголюбʼязності та мир від Бога. З почуттями шанування та любові у Господі, надсилаємо вашій Боголюбʼязності найщиріші побажання та вітання з нагоди ваших іменин, прохаючи Подателя всякого блага, щоб подав вам довгодення, здоровʼя, неухильність та благопліддя у служіння христоіменитому народу, для слави імені Його, що вище всякого імені, та благоіменування Святої Його Церкви”, – йдеться у вітанні Його Всесвятості, оприлюдненому на сторінці Ставропігії в соцмережах.

    “Святковий день є часом благодарності чоловіколюбивому Господу за безкрайні благодіяння та Його досконалі дари. Святкуючи співсвяткуємо, долучаємося до життя та радості. Свято іменин, завжди стосується святого, чи мученика, чи спасительної події Божого Проведіння та поєднується із звершенням Божественної Літургії та богослужбовими традиціями та досвідом. Воно є днем бутійного відновлення, духовного збагачення, проживання глибинного виміру речей у Церкві – “спільноті Святих”, – наголошується у вітанні Вселенського патріарха.

    “Славлячи Бога любові, що подарував Своєму народові вашу Боголюбʼязність, а нам – брата та співслужителя, співкиринеянина та соратника у збереження отцівських традицій та доброго свідчення в світі про “пришестя благодаті” та “ту, що в нас надію”, бажаємо вам “Літ многих та благословенних”, прикликаючи на вас благодать і милість Славимого у Святих Своїх, “Того, Який завжди за нас” у Трійці поклоняємого Бога”, – підсумовує Його Всесвятість.

    8 листопада 2020 року відбулась єпископська хіротонія архімандрита Михаїла (Аніщенка), екзарха Вселенського патріарха. Цього ж дня за новим стилем єпископ Команський Михаїл святкує свій День тезоіменитства (день ангела).

    Найсвіжіше

    Популярне