П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Для монастиря РПЦ на Рівненщині Московський патріарх призначив нову намісницю

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) призначив настоятелькою Корецького монастиря черницю Парфенію (Новак).

    Про це йдеться у рішенні Синоду РПЦ, ухваленому 8 листопада. «УПЦ МП» (РПЦвУ) ніхто і не думав питати про ці вказівки і рішення, що йдуть із Москви, адже монастир їм не підпорядковується.

    Монастир на Рівненщині знаходиться в безпосередньому підпорядкуванні Московському патріарху, патріарху країни-агресора – Російської федерації, що веде з Україною багаторічну війну. Саме Росія окупувала Крим і ОРДЛО, а священники РПЦ сприяли цьому і благословляли на вбивство українців. Тепер в Україні в Корці безперешкодно діє Монастир, який напряму звітує Кремлю про свою діяльність в Україні.

    Настоятелька Корецького Свято-Троїцького ставропігійного жіночого монастиря Російської православної Церкви ігуменя Рафаїла (Хільчук) померла 4 листопада після тяжкої хвороби на 69-му році життя.

    При тому що цей монастир підпорядковується напряму Моспатріарху, випадків коли РПЦвУ демонструвала свою залежність Церковній адміністрації в Кремлі – достатньо. Так, наприклад Російська Церква «відрядила» священників «УПЦ МП» з України до Німеччини та Британії. На ці зміни в Москві ніхто не радився із очільником РПЦвУ Онуфрієм чи місцевими архієреями РПЦвУ. В окупованому росіянами Криму за назвою «Українська Православна Церква» ніхто не ховається, як на неокупованій Україні робить РПЦвУ. Щобільше у РПЦвУ навіть хочуть судитися через те, що їх називають «РПЦ в Україні». В Криму ж РПЦвУ давно нормалізувала і зробила відповідною дійсності свою назву.

    Та і загалом у 2017 році РПЦвУ втратила частину тих «свобод», які мала, як частина РПЦ. Тоді її статут переписали в Росії в черговий раз і змінити їх сама РПЦвУ не може без дозволу від Московської патріархії. У самому статуті РПЦвУ пише, що вона повинна виконувати всі рішення Архієрейських та Помісних соборів Московського патріархату. Тобто якщо в Кремлі вирішать видати указ саботувати якісь патріотичні закони в Україні, то РПЦвУ буде змушена це виконувати. Так наприклад РПЦвУ за вказівкою з Кремля намагалась реалізувати Чорногорський сценарій в Україні і виводила своїх вірян на політичні антидержавні мітинги під ВРУ і ОП. Крім цього РПЦ в Україні непрямо, через ГО “Миряни”, підтримує антивакцинаторські мітинги, коли в Україні помирає 720 людей в день. 

    У той час як в Росії та ж РПЦ радить вакцинуватись і розповідає про тисячі смертей, веде групу де записує кожного померлого від коронавірусу священника РПЦ, в Україні єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба) роздумує над питанням коронавірусу не так однозначно і категорично. Він не радить вакцинуватись, не згадує за смерті від цієї хвороби, а навпаки, каже що треба добровільно ставитись до вакцинації, хоча пандемію він називає «генеральною репетицією кінця світу». Він також не спростував теорії змови навколо вакцинації, заявивши що спростування її поки немає.

    «Зараз у мережі гуляє ціла низка конспірологічних версій про те, що все було прораховано наперед. Сперечатись чи погоджуватися важко, бо ще ніхто не викрив чергової змови групи зловмисників проти людства», – заявляє єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба).

    Найсвіжіше

    Популярне