П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    PR-контора Кремля: РПЦ слізно просить Захід визнати російські вакцини, щоб росіяни могли їздити закордон

    Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Моспатріархату митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв) днями заявив, що взаємне визнання вакцин країнами “Великої двадцятки” є необхідним.

    “Питання взаємного визнання вакцин, мені здається, давно назріло, тому що вакцина російська нітрохи не гірша за західні, і люди, які вакциновані в Росії, приїжджаючи до країн Заходу, стикаються з певною дискримінацією. <…> Хотілося б сподіватися на те , що його буде вирішено”, – сказав митрополит Іларіон у передачі “Церковь і мір” на телеканалі “Россія 24”.

    Фактично, офіційна Москва загнала всю Росію та її сателітів, що купилися на кремлівські “вакцинні” обіцянки, у глухий кут. Російські вакцини проти коронавірусу, зокрема Sputnik V, не визнали Всесвітня організація охорони здоров’я та жодний міжнародний фармацевтичний регулятор. Через це росіяни, та громадяни інших країн, що купилися на обіцянки Москви, які вакцинувалися російським препаратами, не можуть поїхати ані в країни Євросоюзу, ані в США, ані в інші країни “Великої двадцятки”, ані в Україну. Бо для перетину кордону цих країн потрібен, зокрема, документ про вакцинацію препаратом, сертифікованим у відповідності до міжнародних норм. І жодна російська вакцина такою не є.

    “Ми повинні розуміти, що між країнами “двадцятки” можуть існувати значні розбіжності, і вони існують насамперед на політичному рівні. Але коли справа стосується здоров’я людей, життя людей, загального виклику, кинутого всьому людству, то тут, на мою думку, політичні розбіжності мають бути відкинуті убік”, – додав Алфєєв.

    Тепер у РПЦ, що просувала російські вакцини, де тільки могла, знаючи, що воні не відповідають жодним міжнародним нормам, роблять “невинні очі” і кажуть: “давайтє жить дружно”.

    Нагадаємо, РПЦ давно включилась у процес поширення розпіареної кремлівською пропагандою вакцини від коронавірусу Sputnik V. Після того як переважна більшість країн світу відмовилась купувати в РФ сумнівної якості препарат, РПЦ почала пропонувати православним громадянам закордоном вказану вакцину на безоплатній основі.

    Водночас Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) і президент РФ Путін роблять найпотужнішу антирекламу російській вакцині: попри заяви про вакцинацію препаратом Sputnik V, що Гундяєв, що Путін не полишають самоізоляцію і дуже рідко відвідують публічні заходи.

    При цьому сам митрополит Іларіон (Алфєєв) місяць тому бідкався, що в Російській Федерації кампанія з пропаганди вакцинації завершилась тотальним фіаско.

    Ще один момент: у той час, коли РПЦ слізно просить Захід визнати російські вакцини, Моспатріархат продовжує проводити потужну антивакцинаційну кампанію в Україні.

    Нагадаємо, 19 жовтня 2021 року керівник експертної групи з питань надання екстреної медичної допомоги директорату медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України Олександр Данилюк в інтерв’ю експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій розповів, що найнижчі показники вакцинації спостерігаються в тих регіонах України, де РПЦвУ (УПЦ МП) має найбільший вплив на українців.

    Найсвіжіше

    Популярне