Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Заснувавши єпархію у Вірменії, РПЦ погіршила відносити між Тбілісі та Москвою, що позитивно вплине на визнання ПЦУ, – експерт

    Релігійний експерт Олександр Єфременко поділився власними роздумами щодо тієї істерії, яку влаштувала Російська православна церква переживаючи регулярні фіаско на міжнародній арені. Він, зокрема, навів приклад втручання РПЦ на територію Вірменії, який, на його думку, покладе початок погіршенню відносин між Грузинською і Московською патріархіями, що, своєю чергою, може підштовхнути Грузинську Церкву до визнання Православної церкви України.

    «…Факт заснування російської єпархії у Вірменії, мов чорний кіт пробіг між Московським та Грузинським Патріархатом. Такими діями Москва фактично заклала бомбу повільної дії у відносинах із Тбілісі, проте вона шкодить, перш за все, самій білокам’яній, адже може призвести до визнання Православної церкви України з боку Грузинської Патріархії, що стане ще одним цвяхом у домовину не лише Аману 2.0, а й всього “русского міра”», – написав експерт у Фейсбуці.

    Раніше грузинські ЗМІ писали про заснування єпархії РПЦ у Вірменії, як про чергове вторгнення РПЦ в юрисдикцію Грузинської Церкви, а релігійний експерт Олександр Єфременко підкреслив, що в РПЦ боляче сприймають візит Вселенського патріарха до США, а тому рівень агресії з боку Моспатріархії у відношенні Константинополя суттєво зростає.

    Найсвіжіше

    Популярне