П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Прибічнику екс-схиігумена РПЦ Сєргія Романова Всеволоду Могучєву продовжили арешт

    Громадянин Російської Федерації Всеволод Могучєв, який проходить у справі про розпалювання ворожнечі разом з позбавленим сану, відлученим від церкви екс-схиігуменом Російської православної церкви Сєргієм Романовим, буде перебувати під арештом в слідчому ізоляторі №1 Єкатеринбургу до 20 січня 2022 року.

    Про це 28 жовтня 2021 року розповів журналістам адвокат Міхаіл Толмачьов, пише “Credo press”.

    “Плануємо заявити клопотання на поліграф, оскільки пред’явлене обвинувачення не відповідає дійсності. Всеволода звинувачують в участі в організованій групі з грудня 2019 року, хоча на той час в Середньоуральському жіночому монастирі не перебував, з Романовим знайомим не був”, – заявив адвокат.

    За його словами, слідчі продемонстрували Могучєву три з п’яти відеороликів, які фігурують у справі, однак він заявив, що до створення цих роликів відношення не мав.

    Нагадаємо, Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя РПЦ, екс-схиігумена Сєргія Романова.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету.

    Найсвіжіше

    Популярне