Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Ставропігія Вселенського Патріархату видасть українською православний катехізис

    Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні розпочинає проєкт з перекладу українською мовою та видання православного катехізису «Синоптичний катехізис. Православна віра і життя», укладеного єрархом Вселенського Патріархату митрополитом Пісідійським Сотирієм (Трампасом). Цей катехізис вже виданий грецькою, турецькою та російською мовами.

    «Книга призначена для православних вірян і покликана допомогти в набутті глибшого розуміння основ православного віровчення та християнського способу життя у максимально доступній для сприйняття формі. Крім того, вона буде цікава усім, хто ще не прийшов до віри, але цікавиться цією темою», – йдеться у повідомленні Ставропігії в соцмережах.

    Видання українською мовою, доповнене й редаговане, розповсюджуватиметься безкоштовно, зокрема й в електронному форматі, за ліцензією Creative Commons. Орієнтовний бюджет проєкту (переклад, редагування, верстка, друк та створення електронного варіанту) — 100 000 гривень.

    Бажаючі долучитися до реалізації проєкту можуть пожертвувати кошти на рахунок Ставропігії (Код ЄДРПОУ 42952162, МФО 322669, IBAN UA023226690000026004300435200) з поміткою у призначенні платежу «Благодійний внесок для видання катехізису».

    Станьмо «світлом для світу», готовими на всяку добру справу.

    Найсвіжіше

    Популярне