Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Самоіронія? Глава РПЦ заявив, що прагнення до самозбагачення має бути противним християнину

    Очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв), якого неодноразово звинувачували у надмірній розкоші, заявив про те, що самозбагачення не має бути ціллю для християнина.

    «Прагнення самозбагачення як вищої мети життя, як і самовдоволений соціальний егоїзм, противні християнському світогляду. І стимулює ці прагнення, на мою думку, не економічна наука, для якої абсолютизація тих чи інших факторів нехарактерна за природою. Швидше цю роль виконують фінансово-економічні еліти, транснаціональні корпорації. Причина заохочення споживчого інстинкту дуже проста: максимізація прибутку, попри соціальні та особистісні наслідки», – завив Кіріл в інтерв’ю “Forbes Франція”.

    Він додав, що моральна деградація безбожного суспільства, що породжує нестримне прагнення до володіння матеріальними благами, до збагачення будь-якими засобами, включаючи обман, корупцію, кримінал, несправедливий розподіл надприбутків, – і є джерелом кризи, що дуже б’є по мільйонах людей.

    «Ця ціна, яку ми платимо за згоду на зведення “золотого тільця” на п’єдестал суспільного та особистого життя….Олігарх, який не замислюється ні про що, крім свого гаманця, однаково огидний, де б він не жив: у Росії, Німеччині чи Франції», – підсумував очільник РПЦ.

    Зі слів Кіріла можна припустити, що він не вважає себе достатньо багатою людиною, або не ставить самозбагачення як свою ціль життя. З усім тим Кіріла називають “тютюновим патріархом”, за що йому дали жартівливу кличку “Патріарх Курил”. Крім того Кіріл має значну нерухомість та автопарк вартістю у кілька мільйонів доларів. В його власності годинники вартістю по 30 тисяч доларів та інше майно.

    Найсвіжіше

    Популярне