Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині відкрили пам’ятний знак на честь останнього бою вояків ОУН

    У селі Майдан-Олександрівський Віньковецької ОТГ, що на Хмельниччині, відкрили пам’ятний знак на честь героїчного бою за Незалежність України. Саме в цьому селі у 1951 році в нерівному бою з каральними підрозділами НКВД загинув керівник Віньковецького надрайонного проводу ОУН Василь Николин та повстанець Михайло Гандзюк.

    “70 років минуло з часу тих подій. І сьогодні, у вільній і незалежній Україні, про яку мріяли та за яку боролися полеглі тут патріоти, ми маємо можливість та честь вшанувати їхню пам’ять. І, що важливо, завдяки їхній жертовній боротьбі будувати справжню соборну Україну”, – сказав у своїй промові перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук.

    Серед тих, хто активно долучився до реалізації проєкту з вшанування пам’яті патріотів України, був і учасник російсько-української війни, радник Хмельницького міського голови з питань АТО/ООС Тарас Бойцерук, повідомляє АрміяInform.

    “Ми маємо вшановувати і пам’ятати всіх патріотів і борців за волю України. Їхня боротьба і жертовність надихає і є прикладом для нас – сучасних захисників України”, – зазначив Тарас Бойцерук.

    Пам’ятний знак освятили військові капелани – священники ПЦУ. У відкритті брали участь ветерани російсько-української війни, військовослужбовці полку спеціального призначення та представники громадськості Хмельниччини.

    Найсвіжіше

    Популярне