Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Польський уряд продовжує «співпрацю» з Львівською архідієцезію РКЦ в Україні

    8 жовтня до курії Львівської архідієцезії РКЦ в Україні, очолюваної скандальновідомим митрополитом РКЦ Мечиславом Мокшицьким, завітали депутати правлячої партії «Право і справедливість»: Мацей Малецький, Тадуеш Хшан, Казимир Голоюх та представники польської урядової компанії «Польська група нафти і газу» (PGNIG) Кароліна Длуська та Богуміль Рафальський.

    Іноземну делегацію супроводжували польські журналісти та священнослужителі. Від Львівської архідієцезії РКЦ був присутній секретар згаданого польського єрарха Анджей Легович, також відомий своєю пропольською позицією.

    Редакції «Духовного фронту України» стало відомо, що на вказаній зустрічі між сторонами обговорювалось питання щодо підвищення фінансування польським урядом Львівської архідієцезії РКЦ в Україні. Відомо, що Міністерство культури Республіки Польща, польські урядові компанії «Польська група нафти і газу» (PGNIG) та «Польська страхова компанія» (PZU), а також «Кредобанк» (належить польському банку «PKO bank Polski») на постійній основі виділяють кошти на реставрацію та будівництво культових споруд на території Львівської області, які, на думку польських посадовців, є спадщиною Польщі. Кошти від вищевказаних польських державних компаній надходять на рахунок благодійного фонду «Карітас-Спес», який підконтрольний вищевказаній католицькій дієцезії.

    За даними власних джерел, Мокшицький кожного тижня відвідує Польщу, де проводить зустрічі з високопосадовцями Канцелярії Президента та Міністерства культури Республіки Польща. Також відомо, що вказаний львівський єрарх протягом останніх років неодноразово брав участь у засіданні Конференції польського єпископату в якості повноправного члена, а його помічник Легович в якості другого секретаря Конференції. Така «співпраця» свідчить про те, що Львівська архідієцезія РКЦ в Україні фактично є невід’ємною частиною польської Католицької церкви.

    Таким чином, Мечислав Мокшицький, заявляючи про те, що Львівська архідієцезія є українською церквою, продовжує співпрацювати з польським єпископатом та посадовцями, від яких фактично залежна його «непольська» церква.

    Найсвіжіше

    Популярне