П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Сьогодні в Україні святкують Покрови Пресвятої Богородиці

    Щороку 14 жовтня українська церква відзначає велике свято – Покрови Пресвятої Богородиці. Це релігійне свято відзначається в Україні вже дуже давно, а особливо Покрову шанували запорозькі козаки. Це свято багате на автентичні звичаї й вельми збагачує українську культуру своєю значущістю.

    Сьогоднішнє свято, попри те, що не входить до числа великих дванадесятих свят Православної Церкви, для нашого народу є особливо важливим, шанованим і, без перебільшення, рідним. Від княжих часів, славної козаччини і до сьогодні український народ по-особливому шанує заступництво Божої Матері, Яка завжди асоціювалася з материнською любов’ю, рідним домом, рідною землею, родиною, – йдеться в дописі Православної Церкви України у Фейсбуці.

    В Україні багато православних храмів названі на честь Покрова Пресвятої Богородиці.

    «З покоління в покоління ми передаємо особливу надію і повагу до нашої Небесної Заступниці, ми вшановуємо свято Її Покрова з особливою молитовністю та побожністю. І віримо, що Пречиста Діва Марія Своїм омофором захистить нас від ворогів – видимих і невидимих», – кажуть в ПЦУ.

    Там зазначили, що для людей цілком природно прагнути бути захищеними, почуватися у безпеці. Коли нам холодно, ми вкриваємо тіло додатковим одягом, коли йде дощ – ховаємося від нього під парасольками, коли вітер – шукаємо затишного місця, коли темно – освітлюємо шлях, коли чогось боїмося – шукаємо захисту у тих, хто поруч, а діти – найперше, у своєї матері. Матір Божа – то наша Небесна Матір, Заступниця і Помічниця для всіх нас, і, мабуть, немає жодного християнина, який би не звертався до Неї по допомогу.

    «Тож дякуймо Пречистій Богородиці за Її велике милосердя, підтримку і захист, які ми повсякчас відчуваємо у своєму житті. Молімося, аби Вона і надалі берегла український народ під Своїм Покровом, охороняючи від усякого зла, від підступів супротивників, скорбот, біди та ворожнечі. Пресвята Богородице, спаси нас!», – підсумували в Українській Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне