Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Ми не зазіхаємо на чуже, а відстоюємо свою Батьківщину – митрополит Симеон

    13 жовтня, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників і захисниць України, у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України відбулися урочистості, у яких взяв участь митрополит Вінницький і Барський Симеон.

    Архієрей звернувся до керівництва та особового складу Командування і перш за все подякував за службу, яку військовослужбовців Збройних Сил України сумлінно і самовіддано несуть на передовій неоголошеної війни, що триває на сході України, повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

    Владика Симеон побажав офіцерам і бійцям міцності духу і допомоги від Бога, який завжди допомагає тим, хто веде справедливу боротьбу. «А наша боротьба справедлива, – наголосив Архіпастир, – тому що ми не зазіхаємо на чуже, а відстоюємо свою Батьківщину, свій дім, своїх ближніх і рідних. На відміну від агресора, ми не сіємо війну, а захищаємо мир – той справедливий мир для України, про який моляться священнослужителі і віряни у храмах нашої Церкви».

    У вітальному слові митрополит Симеон також із вдячністю згадав ветеранів і закликав до молитви за героїв, котрі віддали життя за свій народ.

    Архієрей також привітав офіцерів і бійців зі святом Покрови Пресвятої Богородиці і побажав, щоби Її Материнський покров, любов і благословення перебувала на усіх військовослужбовцях Збройних Сил України і щоби молитвами Божої Матері була легкою їхня служба.

    Митрополит Симеон також прочитав молитву за Українське військо і на завершення урочистостей разом із керівництвом Повітряних Сил на чолі із начальником штабу — першим заступником командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенантом В’ячеславом Шамко взяв участь у покладанні квітів до Меморіалу загиблим льотчикам, який розміщений на території Командування.

    Найсвіжіше

    Популярне