Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ помолився за українських воїнів-захисників Батьківщини

    У храмі на честь архістратига Божого Михаїла, що знаходиться на території Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького, митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив молебень за українських воїнів-захисників Батьківщини та освятив перший дзвін, який незабаром буде встановлено на побудовану поруч звонницю.

    Його Блаженству співслужили настоятель храму священник Андрій Гуль та місцеве духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Під час відправи молилися Командувач Сухопутних Військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський та численні українські воїни.

    Після богослужіння митрополит Епіфаній звернувся до присутніх зі словом та відзначив захисниць і захисників України церковними нагородами.

    «Дорогі українські воїни, сьогодні ми спільно звершили подячну молитву. Адже ми маємо спершу дякувати Господу за благодіяння, а потім просити про Його допомогу, зокрема й у непростий час випробувань. Ми перебуваємо у стані війни та зовнішньої агресії, тож постійно молимо Бога, щоб Він оберігав наших військовослужбовців, які щодня стоять на сторожі цілісності і незалежності Української держави», – зазначив Предстоятель.

    Окрім того, Його Блаженство акцентував на необхідності плекати й виявляти найвищу чесноту – любов, адже саме вона лежить в основі вчення Спасителя.

    «Господь закликає усіх нас до любові, яку ми маємо проявляти й до свого народу та Батьківщини. Тому ми будемо до кінця захищати Богом дану нам землю і наших ближніх. Ті, хто прагне поневолити нас, щоб відновити власну агресивну гегемонію і наддержаву, ніколи не досягнуть успіху, тому що Бог перебуває лише з тими, які стоять за правду», – підсумував Блаженнійший владика.

    Найсвіжіше

    Популярне