Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці помолились за загиблими у вересні героями

    У вінницькому Спасо-Преображенському кафедральному соборі Православної Церкви України відбулось поминальне богослужіння за загиблими героями російсько-української війни.

    Громада вшанувала пам’ять семи воїнів Українського війська, які загинули у вересні цього року, повідомляє АрміяInform.

    “Маємо розуміти, що триває російсько-українська війна. У цій війні російський агресор використовує величезний арсенал методів боротьби, особливо в інформаційній та світоглядовій сферах, водночас діє надзвичайно підступно. Маємо не забувати наших сучасних героїв, які віддали життя, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”,– наголосив перед початком проведення панахиди начальник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко.

    У вересні віддали життя за Україну Олексій Куленко, Денис Герман, Артур Голуб, Валентин Чепурний, Дем’ян Данилів, Віктор Молостов, Олексій Стрижак.

    Молитва за загиблими проводиться щомісяця за ініціативи Українського інституту національної пам’яті, ПЦУ та Міністерства у справах ветеранів. Ініціатори прагнуть віддати шану українським захисникам, які загинули у боях з російськими окупантами, та згуртувати громадськість довкола пам’яті про тих, хто віддав життя на захисті Батьківщини.

    Після панахиди в пам’ять за загиблими були запалені лампадки біля Меморіальної дошки.

    Найсвіжіше

    Популярне