Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Завершилась робота зі збереження древніх рукописів Александрійського Патріархату

    Великою подією знаменита Александрійська бібліотека, Грецький православний патріархат і кіпрський фонд Левентіс відзначили 6 жовтня 2021 року завершення робіт зі збереження ста стародавніх рукописів Патріаршої бібліотеки, об’єднавши свої сили для підтримки спадщини Александрійського патріархату.

    У своїй промові патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II тепло подякував Кіпру, який знову є помічником в місіонерській роботі Александрійського Патріархату, підтримуючи важливу частину культури, підкресливши при цьому тісну співпрацю між двома країнами в цій галузі. «Завершення цієї програми є виконанням однієї з моїх найбільших мрій», — схвильовано сказав патріарх Александрійський, додавши, що своїм внеском Фонд Левентіса дає йому сили продовжувати свою роботу.

    «Ці книги ніколи не помруть, їх завжди будуть вивчати експерти. Чорнила ожили і написали знання», — сказав патріарх Феодор, при цьому він також підкреслив внесок Єгипту і його президента Абдель Фаттаха Аль Сісі в місіонерську роботу патріархату.

    Фото: orthodoxtimes

    «Дуже важливо працювати з нашими безпосередніми сусідами по Середземномор’ю, Грецією і Кіпром, яких ми вважаємо більше партнерами, ніж сусідами», — сказав директор Александрійської бібліотеки Мустафа Ель Фекі, представляючи спеціальне видання, яке було подаровано в честь завершення цієї важливої ​​програми, в присутності посла Кіпру, посла Греції, генерального консула Греції в Александрії та духовенства Александрійського Патріархату.

    «Робота зі збереження стародавніх рукописів Александрійського патріархату — це внесок в світову культуру», — додав Мустафа Ель Фекі, директор Александрійської бібліотеки, додавши, що «те, що ми робимо, є продовженням міцних зв’язків з нашими братами і друзями, Грецією і Кіпром».

    «Ми підтримуємо роботу Александрійського патріархату», — підкреслив директор кіпрського Фонду Левентіса Хараламбос Бакіртзіс, тепло привітавши Александрійську бібліотеку з важливою роботою.

    Фото: orthodoxtimes

    Робота щодо збереження першої сотні найдавніших рукописів почалася вісім років тому.

    Варто відзначити, що в кінці своєї промови Александрійський патріарх згадав покійного александрійського вченого і співробітника Александрійської бібліотеки в цій галузі Міхаліса Соломонідіса, який помер від коронавірусу рік тому.

    Фото: orthodoxtimes

    Слід зазначити, що Патріарша бібліотека має стародавні рукописи, що йдуть в глибини історії, із 10-го до середини 19-го століття. Вони стосуються церковних і літургійних текстів, житій святих, євангелій, музичних текстів, арабських рукописів, трагедій Есхіла і Евріпіда і філософських робіт Платона і Аристотеля, які прикрашають, серед іншого, 40 000 найменувань книг, що зберігаються в оновленому приміщенні Патріаршої бібліотеки.

    Весь захід з прапорами Єгипту, Греції та Кіпру, що прикрашають зал, відбувся в день Збройних сил Єгипту.

    Найсвіжіше

    Популярне