П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: Виховання нового покоління – найскладніша проблема, яку покликані вирішувати суспільства

    Вселенський Патріарх Варфоломій та Папа Франциск відвідали зустріч за круглим столом у вівторок, 5 жовтня, у ватиканському Клементинському залі, щоб обговорити роль релігії в освіті з нагоди відзначення Всесвітнього дня вчителя.

    Увечері того ж дня Вселенський патріарх відвідав вечерю, яку на його честь організував посол Турецької Республіки у Ватикані Лютфулла Гьокташ, передає orthodoxtimes.com

    У своїй промові Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив, що справжній учитель є найбільшим надбанням освіти, додавши, що суспільства оцінюють за рівнем організації навчального процесу.

    «Виховання нового покоління – одна з найскладніших проблем, які суспільства покликані вирішувати. У наш час до складного по суті завдання виховання додаються нові труднощі, пов’язані з знаками часом. Стрімкий розвиток науки і техніки, вибух інформації та Інтернету, феномен глобалізації та всемогутність економічних критеріїв, секуляризація, суспільно-політичний розвиток, мультикультуралізм та плюралізм, культурне різноманіття, фундаменталізм тощо створюють сильні потрясіння в цій сфері, яка є фундаментальною для суспільства та культури. Розхитуються дорогоцінні традиції, свобода людини неправильно сприймається як “мистецтво уникати зобов’язань”, індивідуалізм і легалізм поширюються по всьому світу».

    Він також заявив, що «Наявність та належна організація релігійної освіти у сфері освіти є життєво важливими для майбутнього людства … Оскільки сьогодні релігія часто використовується фундаменталістськими колами як засіб поділу та конфліктів».

    Найсвіжіше

    Популярне