П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Київ — місце духовної сили» — всесвітньо відома оперна співачка

    Всесвітньо відома оперна співачка Людмила Монастирська, яка виступала у нью-йоркській Метрополітен-опера, міланському Ла Скала, лондонському Ковент-Гардені та Німецькій державній опері в Берліні розповіла, що вона розповідає про Україну закордонним друзям.

    Людмила Монастирська увійшла до Топ-5 українських жінок, які змінюють світ, і відповіла на кілька запитань редакції для цього проєкту, повідомляє НВ.

    За її словами, своїм друзям за кордоном вона розповідає в першу чергу про людей в Україні. «Наш народ надзвичайно талановитий та багатогранний. І де б я не працювала, завжди в оркестрі та хорі знайдуться українці», — зазначила співачка.

    Також Монастирська розповіла, що її завжди тягне до Києва. «Для мене це особливе місце — поруч із моїм будинком Софійський та Михайлівський собори. Я взагалі вважаю, що Київ — місце духовної сили», — сказала вона.

    Сильне оксамитове сопрано Людмили Монастирської не раз викликало захоплення в досвідченої публіки нью-йоркської Метрополітен-опера та міланського Ла Скала, лондонського Ковент-Гарден та Німецької державної опери в Берліні. А музичні критики зі сторінок видань на кшталт The New York Times запевняють, що партії леді Макбет, Аїди і Тоски у виконанні українки — запорука аншлагу на будь-якій сцені світу.

    За внесок у розвиток світової оперної культури Монастирська номінована на найпрестижнішу International Opera Award та нагороджена орденом Зірка Італії — найвищою державною нагородою найбільш оперної країни планети, яку можуть отримати іноземці.

    Найсвіжіше

    Популярне