П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Дизайнерка готує позов за образу проти клірика єпархії РПЦвУ в Запоріжжі

    Дизайнерка Анастасія Шелюто, яку в своїй публікації глава канцелярії єпархії РПЦвУ у Запоріжжі Геннадій Єлін звинуватив в діловій неохайності, готує позов про захист честі і ділової репутації.

    Про це Анастасія Шелюто розповіла місцевому виданню “Zабор”.

    Позовом, за її словами, зараз займається її юрист. У своїй публікації в Фейсбук Єлін назвав Анастасію та її фірму з пошиття “неохайними”, “неправдивими”, “пройдисвітами” і навіть “шарлатанкою” і, по суті, звинуватив її в шахрайстві.

    За словами Геннадія Єліна, він особисто не знає “подробиць” конфлікту, про який написав пост, а лише чув про нього в загальних рисах. “Владика Лука замовляв у неї архієрейське облачення і вона обіцяла, що вони будуть виготовлені з ексклюзивних тканин, а зробила – ширпотрєб. Тому виконаний обсяг не відповідає обумовленими (вищими) цінами і термінами”, – розповів церковнослужитель.

    Судитися з дизайнеркою єпархія не буде. “Я думаю, цього достатньо. Ми через мою сторінку сповістили священнослужителів, а далі справа кожного – користуватися чи ні цими послугами”, – говорить Єлін.

    А ось Анастасія як раз судиться збирається. На її думку, цією публікацією її діловій репутації завдано шкоди. “Я хочу підкреслити, що ні у мене до владики, ні у владики до мене ніяких претензій немає, – каже Анастасія. – У всякому разі, ні він особисто, ні його помічник, з яким ми укладали договір, з мною на зв’язок не виходив і ніяких претензій до мене не висловлював. Крім згаданого поста Єліна, нічого мені про це невідомо. З ним намагався зв’язатися мій юрист, він йому в спілкуванні відмовив. Тому зараз ми збираємо інформацію і готуємо позов до суду про наклеп. Я, як дизайнер, і моя студія, вісім років займаємося кутюрною світською та церковною вишивкою і, звичайно, такі заяви завдають серйозної шкоди нашій репутації. Також я отримала значний удар хейту в коментарях, що вивело мене на кілька днів з ладу”.

    Найсвіжіше

    Популярне