П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ попросили Зеленського вплинути на Кличка для будівництва храму в столиці

    Представники Православної Церкви України звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням нагадати голові Київської міськдержадміністрації (КМДА) і столичному голові Віталію Кличку про необхідність виконання указу президента від 2008 року з будівництва храму Стрітення Господнього на Львівській площі столиці. Даний храм був зруйнований в 1934 році за рішенням тоталітарної влади. В кінці 2020 року столична влада повідомила протоєрею Сергію Ткачуку, що на будівництво храму в столичній скарбниці немає коштів.

    Про це стало відомо з листа парафії Серафима Саровського міста Києва Православної Церкви України президенту Володимиру Зеленському від 7 вересня 2021 року, передає “Киеввласть”.

    “Звертаємося до Вас з проханням підтримати відродження-будівництво на історичній ділянці зруйнованого в 1934 році за рішенням тоталітарної влади – Храму Стрітення Господнього на Львівській площі, який знаходився на розі сучасних вулиць Стрітенської та Великої Житомирської в Шевченківському районі міста Києва”, – йдеться в листі.

    З огляду на величезну проведену попередню роботу, представники Церкви просять Зеленського акцентувати увагу голови Київської міськдержадміністрації і Київського міського голови Віталія Кличка на неухильному виконанні указів президента та законів України, а також на невідкладному виконання указу президента № 157/2008 від 25.02.2008 року з відродженню-будівництва храму Стрітення Господнього на місці його історичного розташування.

    До листа додається відповідь КМДА протоєрею Сергію Ткачуку від 18 грудня 2020 року, де йдеться про те, що вже розроблена проектно-кошторисна документація з будівництва храму і отримано позитивні висновки експертизи по ній. Але будівельні роботи будуть розпочаті за наявности такої можливості в бюджеті Києва.

    Офіс президента 22 вересня 2021 року перенаправив лист ПЦУ до Кабінет міністрів. Там звернення ПЦУ направили у КМДА для розгляду та інформування Кабміну і відповідної церковної парафії про результати.

    Найсвіжіше

    Популярне