Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “Буде певний симбіоз між Московським патріархатом і ПЦУ” – митрополит РКЦ

    Російська православна Церква в Україні та Православна Церква України будуть більше співпрацювати між собою.

    Таку думку інтерв’ю польському виданню КАІ висловив Мечислав Мокшицький, архієпископ-митрополит Львівський, Голова Конференції римо-католицьких єпископів України.

    “Вважаю, що створення Православної Церкви України було дуже позитивним кроком. Відбулося певне зближення: деякі громади Московського патріархату приєдналися до Православної Церкви України, і Автокефальна православна Церква також злилася з нею. Позитивне майбутнє тут ясне, адже ці Церкви будуть більше співпрацювати між собою, буде певний симбіоз між Московським патріархатом та Православною Церквою України”, – наголосив архієрей.

    За словами митрополита-архієпископа, Римо-католицька Церква завжди мала добрі стосунки як з однією Церквою, так і з іншою. “Я думаю, що ми є посередниками у зближенні цих двох Церков. Поки що я не бачив якихось серйозних проблем через це”, – зазначив Мечислав Мокшицький.

    Архієрей уточнив, що посередництво полягає в урочистих подіях, організованих римо-католиками, куди приходять православні християни з обох Церков. “Ми запрошуємо всіх священиків, незалежно від обряду, і охоче приходять до нас”, – підсумував Мечислав Мокшицький.

    У вересні 2020-го архієпископ-митрополит Мечислав Мокшицький заявив, що український націоналізм – це одна з найсерйозніших проблем Римо-католицької церкви на Сході. За словами львівської інтелігенції, що написала тоді відкритого листа, такі заяви Мокшицького демонструють недружнє ставлення до України як держави, до українського народу та церкви.

    У липні цього року призначення духовенства Львівської дієцезії Римо-католицької Церкви показово відбувалося польською мовою.

    Найсвіжіше

    Популярне