Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві відкрилась виставка до роковин трагедії Бабиного Яру

    Київській міський голова Віталій Кличко відвідав відкриття виставки «Зона відчуження», що присвячена пам‘яті жертв трагедії Бабиного Яру.

    Виставка розміщена на станції метро «Дорогожичі». Її авторами стали Джонатан Літтел – відомий американо-французький письменник, володар Гонкурівської премії за книгу «Благоволительки», та Антуан Дагата – французький фотограф, режисер, член агентства Magnum Photos, лауреат Niépce Prize, повідомляє пресслужба Кличка.

    «Бабин Яр – це страшний символ Голокосту, нелюдської жорстокості та ненависті. Про ці болючі і страшні сторінки історії треба згадувати не тільки напередодні трагічної дати, а пам’ятати кожного дня. Не замовчувати, як це робилося в радянські часи, нее заговорювати і не відводити погляд. Саме тому подібні виставки привертають увагу, нагадують усім, що тут сталося 80 років тому. І ми повинні пам‘ятати і вшановувати пам’ять майже 100 тисяч невинних жертв, що загинули в Бабиному Яру. Тут знищили представників багатьох національностей. Серед них було багато дітей, жінок та літніх людей. Бабин Яр став одним із символів жахливого злочину нацистів проти людства», – наголосив Кличко.

    На виставці представлені 84 фотографії та 42 текстові панелі. Концепція розроблена таким чином, щоб надати сенс і значення місцевості Бабиного Яру відвідувачам, які приїжджають у цей район на метро. Приурочена виставка до 80-річчя трагедії Бабиного Яру.

    Виставка триватиме з 27 вересня до 10 жовтня.

    Найсвіжіше

    Популярне