Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві зрізали пам’ятні хрести навпроти Бабиного Яру

    На скандальній ділянці навпроти Бабиного Яру на вулиці Олени Теліги, 25, в Києві, зрізали пам’ятні хрести. Їх встановили на початку 2000-х у пам’ять про жертв розстрілів під час Другої світової війни.

    Пам’ятні хрести навпроти зеленого будівельного паркану на початку 2000-х років встановили представники православної церкви. Поруч з ними також проводили поминальні служби. Згідно з фотографіями в додатку GoogleMaps, тиждень тому хрести ще залишалися на своєму місці, зараз їх зрізали, передає НВ.

    Світлина: НВ

    Будмайданчик на вулиці Олени Теліги, 25, фактично розміщений на одному з відгалужень Бабиного Яру, але не входить у межі Національного історико-меморіального заповідника. Згідно з рішенням Київради № 1538 від 3 листопада 1964 року, на цьому місці були знайдені «останки похованих людей» часів Другої Світової війни. Будівництво на ділянці заборонили.

    У 2006 році 0,29 гектара на Олени Теліги, 25, віддали в оренду ТОВ «Алімпекс-Мертінгер», а в 2008 році тодішній міський голова Києва Леонід Черновецький дав дозвіл на будівництво. Місцеві жителі виступили проти будівництва, тоді ж були встановлені пам’ятні хрести. Незабаром підприємство стало банкрутом і в 2016 році ділянку на відкритому аукціоні викупило ТОВ ІБК Обрій. У 2019 після отримання дозволу на цьому місці почали будувати ЖК Uno City House. Зараз роботи завершують.

    Найсвіжіше

    Популярне