П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Жителі Волині і ветерани ЗСУ протестують через будівництво недільної школи Московського патріархату

    У Волинській області в Мар’янівській громаді люди не хочуть будівництва церков та недільних шкіл Московського патріархату. Адже вважають, що таким сусідством із РПЦвУ громада села підтримує ворога, який вбиває українських захисників на сході.

    З таким закликом активісти й учасники бойових дій прийшли до селищної ради, передає ВолиньПост.

    Ярослав – учасник бойових дій на сході України, проживає у Мар’янівській громаді. Саме будівництво недільної школи у селі Борочиче та церкви РПЦвУ у селі Хмельницьке обурює воїна, що ще нещодавно захищав кордони України від російських окупантів та підтримуваних РФ терористичних угрупувань.

    Питання будівництва недільної школи при Свято-Іллінському храмі у селі Борочиче 16 вересня розглядали на сесії селищної ради. Учасники бойових дій проти цього.

    На сесії селищної ради представниця земельного відділу розповіла, що недільну школу хочуть будувати на території храму РПЦвУ. Але для того, щоб почати працювати над проєктом, депутати мають дати на це дозвіл.

    На сесії сільської ради все ж дали згоду на розробку детального плану будівництва. Наступний етап – громадські обговорення. Потім сесія, де депутати або погодять кінцевий проєкт, або ж ні. Натомість ветерани війни з РФ запевняють, що так цього не залишать. Свою позицію кажуть, відстоюватимуть до кінця.

    Найсвіжіше

    Популярне