П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ обговорив з послом Японії взаємодію між двома країнами

    15 вересня предстоятель Православної Церкви України у своїй резиденції зустрівся із надзвичайним і повноважним послом Японії в Україні Такаші Кураї разом із його дружининою пані Ріеко.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Було обговорено напрямки взаємодії між Україною та Японією, Євроатлантичний вектор розвитку нашої держави та міжнародну ситуацію в азійському регіоні. Особливу увагу було також приділено російській військовій агресії проти України, що досі триває.

    В контексті цього предстоятель ПЦУ зазначив, що агресор намагається цілковито витіснити ПЦУ із тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму, оскільки розуміє, що ця Церква також є основним осередком українства там.

    «Ми говорили і будемо завжди повторювати – Крим і Донбас окуповано незаконно. Не може бути й мови про можливість визнання такого протиправного акту, адже це призведе до руйнації усієї міжнародної системи цінностей та правил», – сказав митрополит Епіфаній.

    На завершення зустрічі митрополит Епіфаній подякував гостям за візит та постійну підтримку України з боку Японії.

    «Дякую за сприяння й допомогу, які ми відчуваємо з боку Вашої країни, це особливо цінно у нелегкий час становлення Української держави», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне