Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Претендент на пост патріарха РПЦ обіцяє відзвітувати про доходи єпархії

    Претендент на пост патріарха РПЦ Тіхон (Шевкунов) продовжує набивати собі бали серед громадськості та єпископату Російської Церкви. Цього разу він пообіцяв відзвітувати про доходи своєї єпархії і розповісти про своє майно.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на слова Тіхона зацитовані у виданні «Псковська Губернія».

    «Поки немає [обов’язку] – хто хоче, нехай публікує [звіти про доходи]. Ось у мене, наприклад, ніяких доходів немає. Хоча я маю гроші на прожиття, мене забезпечує монастир. Ті гонорари, які я отримую за книги, — а вони великі, повірте мені … Тільки на Стрітенський храм було перераховано 12 або 14 мільйонів доларів за [книгу] «Несвяті святі». У мене є машина, яку мені надають. Зручна машина, хороша. У мене є хутірець, нерухомість під Печорами (Псковська область, – ред.), який ми купили років 15 або 16 тому. І є трикімнатна квартира в Чертаново розміром 38 квадратних метрів. Є робоче приміщення, де я працюю в Москві. Начебто все, не знаю, що ще декларувати. Так що буде потрібно – будь ласка, я всіляко за фінансову прозорість», – заявив митрополит РПЦ Тіхон (Шевкунов) на пресконференції.

    За його словами, найближчим часом відбудеться єпархіальна рада, на якій керівництво єпархії відзвітує повністю про всі кошти, які були отримані єпархією від парафій.

    «Ті кошти, які мені передають благодійники на будівельні роботи – про це теж будемо звітувати, нічого страшного в цьому немає», – додав єрарх РПЦ.

    Нагадаємо, після «явки» Путіна з патріархом Кірілом та митрополитом Тіхоном, повноваження останнього суттєво зросли. 

    Найсвіжіше

    Популярне