Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон відзначив День Ангела

    У вівторок, 12 вересня, День Ангела святкував митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький). Митрополит Симеон є одним з двох архієреїв, які покинули Московський патріархат заради єднання і незалежної від Російської Федерації Помісної Української Церкви. Він прийшов на Об’єднавчий собор у кінці 2018 року, попри погрози і шалений спротив проросійських сил.

    «Бачачи віру владики Симеона і любов до України та побожного українського народу, Господь обрав його бути розбудовником єдиної канонічної помісної, Православної Церкви України. І митрополит Симеон гідно несе на своїх раменах покладений на нього Господом хрест. В цей святковий день від усіх віруючих нашої єпархії сердечно вітаємо владику Симеона! Бажаємо йому міцного здоров’я, стійкої віри, палкої любові, Божого миру, духовної мудрості, терпіння, добра і достатку. Нехай Господь Бог рясно благословляє нашого Владику довгими і плідними роками життя і служіння на ниві Христовій!», – йдеться на Фейсбук сторінці єпархії.

    Нагадаємо, РПЦвУ хоче відібрати кафедральний собор у Вінниці, де служить митрополит ПЦУ Симеон (Шостацький). На початку 2021 року ЗМІ повідомляли, що за дев’ять місяців на Вінниччині 21 релігійна громада захотіла перейти з РПЦ в ПЦУ.

    Нещодавно у селі Красносілка, Вінницької області, релігійна громада, що перейшла до ПЦУ ще 2019-го, вперше звершила літургію.

    Найсвіжіше

    Популярне