П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У мережі висміяли заяву патріарха РПЦ про роль «Газпрому» в «відродженні духовності Росії»

    У соцмережі висміяли заяву патріарха РПЦ Кіріла (Гундяєва) про роль «Газпрому» в «відродженні духовності Росії», яку він зробив 13 вересня, передає ghall.com.ua. 

    «Хочеться плюнути, до такої степені гидко», «Захотів у частку?», «Замість святої води – нафта (чорного кольору)», «Істинна віра, вона завжди про бабло», – пишуть користувачі в Твіттері, коментуючи заяву моспатріарха Кіріла.

    Раніше очільник РПЦ заявив: «Духовне відродження, звичайно, стало однією з перемог, які здобув тоді (в 90-ті роки) наш народ, долаючи труднощі буття і входячи в нові умови життя нашої Батьківщини. І звичайно, в цьому русі вперед, в розвитку економіки, зіграв величезну, можливо вирішальну, роль “Газпром”, газова промисловість, енергетика наша. Якби, можливо, не було цього первинного капіталу, Богом закладеного в наших надрах, за промислом Божественному, то, напевно, звідки було б взятися матеріальним цінностям, які були необхідні для підтримки економіки, збройних сил, безпеки, забезпечення певного рівня життя людей».

    Він додав, що «відродження Росії супроводжувалося відродженням віри». І в цьому процесі, переконаний патріарх, «дуже велику роль відіграв “Газпром” і відіграє по цей час».

    Найсвіжіше

    Популярне