Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ виступив за повернення міста Володимир-Волинському історичної назви «Володимир»

    Днями у культурно-мистецькому центрі відбулися громадські слухання щодо повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви «Володимир». Єпископ Володимир-Волинський та Турійський Матфей підтримав повернення місту Володимир Волинський історичної назви «Володимир». Він наголосив, що це питання вже давно визріло у часі і досягло так званої «точки неповернення».

    Про це повідомляє сайт міста Володимир-Волинський.

    Також на громадських слуханнях виступи міський голова Ігор Пальонка. Крім того, історики-науковці Віталій Скальський, Оксана Карліна, Святослав Терський, Анатолій Пісоцький та Микола Кравчук у своїх доповідях обґрунтовували питання повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви. А доктор історичних наук, професор кафедри публічного управління та адміністрування університету Григорія Сковороди Віталій Коцур поділився досвідом Переяслава, який кілька років тому також повернув свою історичну назву, позбувшись нав’язаної у радянські часи приставки «Хмельницький».

    В ході обговорення пропозицій у кожного з присутніх у залі була можливість висловити свою думку, після чого відбулось голосування, в результаті якого 137 зареєстрованих учасників підняли свої мандати угору, віддавши таким чином свій голос за повернення місту історичної назви Володимир.

    Пропозицію громадських слухань буде винесено на розгляд найближчого пленарного засідання сесії міської ради, яке відбудеться 1 жовтня.

    Найсвіжіше

    Популярне