П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпру: Священики не отримають зарплату, якщо закликатимуть не вакцинуватись

    Предстоятель Кіпрської Православної Церкви Хризостом ІІ поставив ультиматум священникам, які були засуджені Священним Синодом за заклики не робити вакцинацію від коронавірусу.

    Архієпископ Хризостом сказав, що якщо вони не винесуть публічних вибачень та письмової заяви до Синоду за свої неприйнятні проповіді, вони не отримають свою зарплату наприкінці місяця, повідомляє 14 вересня orthodoxtimes.com

    «Вчора я зателефонував директору Священного Синоду і попросив його зателефонувати всім, хто був засуджений в нас на Синоді за порушення порядку Синоду. Він зателефонував їм в останній раз і запитав, чи хочуть вони відмовитись від своїх тверджень, у своїх проповідях чи на сповіді, про те, що вірні не повинні вакцинуватися. Якщо вони цього не зроблять, то наприкінці місяця вони не отримуватимуть зарплату. Насправді я сказав їм зробити свої заяви в засобах масової інформації, і надіслати їх письмово до Синоду, оскільки ситуація серйозна. Ми сказали їм, що протягом тижня вони повинні зробити заяви про покаяння, і Церква їх простить», – сказав предстоятель Кіпрської Церкви.

    Виступаючи по телебаченню, архієпископ Хризостом сказав, що всі позитивно відреагували на його заклик.

    Коментуючи засідання Синоду минулого тижня, він розповів про змістовний діалог.

    «Був предметний діалог, я там заявив, що кожен може робити те, що хоче, у нас демократія. Якщо хтось не хоче вакцинуватися, він може це зробити, але ніхто не може сказати іншим не робити щеплення, ця особа не має такого права. Ми видались суворими. Якщо вони не прояснять це питання, вони не отримають заробітну плату. Це стосується всіх», – зазначив архієпископ Хризостом.

    На питання, чи непокоїть його той факт, що все це може бути зроблено для проведення виборів предстоятеля Кіпрської Церкви, він відповів негативно, однак висловив жаль з приводу деградації деяких єрархів і попередив, що буде вжито заходів.

    «Синод і всі ми рекомендуємо кожному зробити щеплення, щоб це зло закінчилося, врятуватися і сподіватися, що дуже скоро це буде хвороба, яка буде вилікувана, як усі хвороби, і ми не матимемо смертей».

    Найсвіжіше

    Популярне