Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    15 вересня у Київському храмі ПЦУ відбудеться панахида за загиблими журналістами

    У середу, 15 вересня? о 16:00, на території церкви cвятого Миколи Набережного Православної Церкви України у Києві відбудеться панахида за упокій душі Георгія Гонгадзе та всіх загиблих українських журналістів.

    «Колег, друзів та небайдужих громадян запрошують вшанувати молитвою Георгія Гонгадзе, жорстоко вбитого в 2000 році і похованого на території церкви», –  повідомляє Національна спілка журналістів України.

    У ці вересневі дні в Україні також відзначається День пам’яті українських журналістів. День (третя п’ятниця вересня) встановлений у 2007 році з ініціативи Національної спілки журналістів України. Його мета – вшанування пам’яті всіх загиблих журналістів, які загинули, виконуючи свої професійні обов’язки.

    За життя Георгій Гонгадзе був парафіянином церкви святого Миколи Набережного, яка розташована на Подолі, часто відвідував богослужіння і хрестив у цій церкві двох своїх доньок.

    Поминальну панахиду за загиблими журналістами відправить настоятель храму Святого Миколи Набережного протоєрей ПЦУ Стефан Яремчук.

    Адреса церкви: вул. Григорія Сковороди, 12/8 (м. Контрактова площа).  Початок панахиди о 16:00.

    Найсвіжіше

    Популярне