П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львівському Будинку офіцерів відбувся вечір пам’яті військового капелана Андрія Дуди

    Минулого року священник Княжого Храму Святого Миколая Чудотворця міста Львова, військовий капелан отець Андрій Дуда трагічно і передчасно відійшов у вічність. 12 вересня 2021 року йому мало б виповнитися лише 45 років.

    У цей день згадати «духовного снайпера», побратима та друга в 58-му Будинку офіцерів міста Львова зібралося чимало людей: військових та цивільних. Адже його добрі справи й світлий духовний спадок і нині працюють на благо українців, повідомляє АрміяInform.

    Військовий капелан отець Андрій Дуда мав багато різних чеснот і захоплень. Одне з них – цифрова фотографія. За життя священник зробив низку фотовиставок, присвячених українським воїнам АТО/ООС. У вечір його пам’яті найяскравіші світлини з циклів «Закон обіймів», «Фронтові друзі», «Герої не вмирають», «Коляда в АТО/ООС» були представлені на огляд.

    У рамках візуальної експозиції присутні могли оглянути нову картину «Становлення нації» головного художника Студії батального мистецтва Артура Орленова, яку він створив до 30 річниці відновлення незалежності України. На полотні серед 30 загиблих Героїв російсько-української війни є й образ отця Андрія Дуди.

    Крім того, пам’яті отця Андрія Дуди присвятили свій виступ учасниці квартету бандуристок «Львів’янки» та творчий колектив хорової капели «Дударик». З останнім, до слова, військового капелана Андрія Дуду пов’язувала спільна творчість, адже він прекрасно співав. Міг годинами цитувати вірші українських класиків – достеменно знав творчість Тараса Шевченка. Любив вірші Ліни Костенко.

    «Отець Андрій Дуда був надзвичайно творчою людиною. Гадаю, він хотів би, щоб його світлини й надалі надихали українців на добре і мудре», – розповів начальник 58-го Будинку офіцерів полковник Віталій Провозін.

    Нагадаємо, священнослужитель Княжого храму св. Миколая у Львові (ПЦУ), військовий капелан, протоєрей Андрій Дуда пішов із життя 2020 року. Він помер від інсульту у віці 44 років. 2016-го отця Андрія нагороджено Орденом святого Юрія за молитовність і щиру місіонерську працю, відданість пастві, духовну опіку над рідною землею, любов до свого народу.

    Найсвіжіше

    Популярне