Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Секретар РНБО підтримує перехід на латиницю

    Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що Україна має позбутися кирилиці і перейти на латиницю.

    Про це Данілов заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

    «Я за. Я вважаю, що це буде одна з фундаментальних речей, що нам треба позбавитися кирилиці і перейти на латиницю. Те, що стосується мови, ви знаєте мою позицію. Я за дві мови в нашій країні. Англійська мова має бути обов’язкова. Тому що, якщо ми кажемо про цивілізований світ, то англійська мова – це мова цивілізованого спілкування. І ми маємо розуміти, що англійську мову мають знати всі. Хто вже літні, складно, то це одна справа, а, починаючи з дитячого садочка, у школах це має бути», – сказав Олексій Данілов.

    «Є дуже небезпечна ситуація, пов’язана саме з мовою. Я вже неодноразово говорив, що Росія обрала таку доктрину, що вона вже захищає не росіян, вона захищає російськомовних. Це дуже небезпечна ситуація для будь-якої країни. І ми кажемо, що якщо Україна починає розмовляти російською мовою, то чекайте, що Путін буде захищати тих громадян, причому не запитуючи у цих громадян, чи потребують вони того захисту, чи ні», — заявляв раніше Олексій Данілов.

    Секретар РНБО зазначав, що Україна повинна убезпечити себе від «лінгвістичної війни», яку розв’язала Російська Федерація. Для цього англійську мову треба зробити другою державною мовою в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне